Friday, December 25, 2015

KECANTIKAN ~ 7 TIPS PENTING UNTUK KULIT

Assalamualaikum semua..

Terima kasih terus membaca input yang ditulis oleh blogger baru seperti saya..

Hari ini saya nak share 7 tips paling penting untuk kulit yang perlu dititik beratkan. Mungkin anda terlepas pandang atau terlupa... :)

1- Merendam tubuh dalam air terlalu lama adalah tidak digalakkan. Jika anda mahu berendam, gunakan air suam. Elakkan air yang terlalu dingin mahupun panas.

ala-ala syoknya monyet salji ni berendam ... sumber

2- Dek kerana kulit kering, anda sering membasuh muka setiap masa ye? Menggunakan pembersih wajah berbuih hanya akan mengeringkan lagu kulit wajahmu. Cukup mencucinya jika perlu.

3- Susahlah! Saya tak suka minum air. Andai itulah alasan anda, banyakkan pengambilan buah-buahan bagi menggantikan jumlah air dalam tubuhmu.

4- Mungkin ramai yang tidak suka bersenam, itulah silapnya. Pengeluaran peluh ketika bersenam sebenarnya mejana kelembapan kulit secara semula jadi. Jangan tangguhkan lagi, sarunglah seluar sukanmu sekarang!


5- Nak tahu jenis pelembap terbaik? Walaupun baru sahaja dioleskan pada wajah, ia tidak meninggalkan kesan berminyak. Itulah pelembap nombor satu!

6- Jika anda mempunyai kulit sensitive, ada baiknya anda membeli pelembap tanpa wangian dan lanolin.

7- Jika mahu keluar rumah, pakailah krim pelindung matahari yang mengandungi sekurang-kurangnya SPF15. TIPS! Untuk memastikan kulit dilindungi sepanjang masa (jika krim pelindung SPF15) anda perlu memakainya setiap 4 jam sekali.


#cantiksihat #kecantikan # shaklee #nutriwhite #enfuselle #tips #kulit

****************************************************************************************


Untuk maklumat lanjut dan pembelian:


Call/ SMS / Whatsapp : 012-3687395 
Email : nooraziana.mohdsalleh@gmail.com 





0 comments:

Post a Comment