Keindahan Susu Anugerah Allah

Menyusu anak bukan satu beban tapi satu kenikmatan. Indahnya perasaan ibu tatkala dapat menatap si permata hati dalam pelukan. Bertasbih dan mensyukuri kehadirannya. Bercakap-cakap dan mengajar anak tersebut tentang Pencipta mata, hidung dan telinganya.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Tuesday, December 2, 2014

Urutan membantu "Let Down Reflexs"

Assalamualaikum...

Anak semakin hari semakin membesar, tetapi hasil perahan susu semakin hari semakin sedikit. Bingung. Orang kata kerana anak sudah mula makan. Benarkah? Bagi membantu menyelesaikan masalah ibu, sedikit tips saya kongsikan. 

**********************


Semasa anda menyusukan bayi, rangsangan di aerola menyebabkan saraf di sekitar puting menghantar isyarat ke otak. Kelenjar pitutari merembeskan hormon oksitosin melalui pembuluh darah menyebabkan otot di sekeliling kelenjar susu mengecut dan mengalirkan susu ke saluran susu.
Inilah yang dinamakan Let Down Reflex.

Ibu akan merasa seperti nyeri/ jejarum (painful) di payudara semasa menyusukan ataupun mengepam dan susu memancut keluar dengan banyak (dapat dilihat semasa mengepam).

Bagi ibu yang baru melahirkan, mereka perlu melatih menyusukan bayi secara terus (Direct Feeding -DF) diminggu minggu awal sehingga mendapatkan Let Down Reflex yang baik.
Susu akan mengalir dari payudara yang tidak ‘diminum’ oleh bayi semasa Let Down Reflex berlaku.
Let Down Refleks juga berlaku semasa anda mendengar bayi mula menangis.


Fungsi Let Down Refleks:
- Memastikan breast dikosongkan sepenuhnya
- Baca mengenai kepentingan mengosongkan breast
- Memastikan pengaliran susu yang lancar kepada bayi anda


Poor Let Down Refleks menyebabkan:
- Payudara tidak dikosongkan sepenuhnya dan ia boleh membawa kepada masalah lain seperti kebengkakkan dan mastitis.
- Bayi tidak ‘seronok’ menyusu.
- Ibu tension menyusukan kerana merasakan bayi menolak payudara ibu.
- Pemberian Susu Formula.


Terdapat beberapa keadaan yang menyebabkan Poor Let Down Refleks, antaranya:

- Nipple Cracked dan ibu dalam kesakitan dan takut utk menyusukan
- Stress, gelisah dan tertekan contohnya jika terpaksa terkejar2 mencuri masa utk mengepam
- Jauh dari bayi contohnya jika bayi di warded di hospital dan ibu terpaksa menggunakan pam utk mengepam susu
- Pembedahan mengecilkan/membesarkan payudara yang pernah dilakukan telah merubah sebarang saraf yang normal untuk puting


Cara Melancarkan Pengaliran Susu dan mendapatkan Let Down:
- Bertenang, pasangkan muzik yang anda gemari.
- Mengepam/Menyusukan bayi anda di dalam keadaan yang selesa, sunyi dan tempat yang anda biasa.
- Banyakkan sentuhan kulit ke kulit dengan bayi anda ketika tidak menyusukan.
- Urut payudara anda dalam bentuk bulatan secara lembut selama seminit (Jangan tekan dengan terlalu kuat)
- Letakkan tuala lembab yang direndam dengan air suam pada breast atau mandi air suam sebelum menyusukan/mengepam.
- Urutan belakang untuk menggalakkan pengeluaran susu (Suami anda boleh melakukannya!)


Jika anda mengepam semasa bekerja, bawa gambar bayi anda didalam beg mengepam. Minum air dengan banyak dan teruskan pengambilan vitamin semasa mengandung. Makan makanan berkhasiat, anda tidak akan gemuk semasa breastfeeding. Anda membakar 600 kalori sehari (iaitu lebih daripada apa yang anda perlu utk mengekalkan berat sebelum mengandung.
sumber

alfalfa- penggalak susu terbaik, terhebat, paling selamat

***************************
Hubungi saya: 
Noor Aziana Mohd Salleh
Shaklee Independent Distributor 
 Shaklee ID - 908133
 Email: nooraziana.mohdsalleh@gmail.com 
SMS/Whatsapp: 012 3687395
COD: Ijok-Damansara-Shah Alam dan kawasan-kawasan berhampiran




Monday, November 10, 2014

Pengedar Shaklee Kuala Selangor : DHA untuk ibu mengandung

Salam semua pembaca tuahdina,

Bulan ini promo best shaklee tawarkan... produk yang orang kata SATU UTK SEMUA...

dah tentu2 Omega Guard... Omega ni adalah minyak ikan Omega-3.. Bezanya dengan minyak ikan jenama lain adalah sumber asas omega guard... Omega Guard ini berasal daripada ikan laut dalam...

Apa kata Shaklee tentang Omega Guard di web rasminya....

"Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak omega 3 daripada ikan laut dalam. DHA dan EPA perlu diperoleh melalui pemakanan dan berkesan dalam mengurangkan keradangan serta menyokong fungsi sistem saraf dan mata.
Shaklee OmegaGuard ialah suplemen pemakanan yang mengandungi minyak ikan. Satu sajian OmegaGuardmembekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit."


Tu dia.... Omega 3 daripada ikan laut dalam... mmg terbaikkkkkkkkk... (y) 
Ikan laut dalam ni jenis mampu mempertahankan suhu tubuh dengan kandungan lemak yang tetap cair pada suhu laut dalam yang mana suhunya sangat rendah. 

Arkib... cerita dalam FB yang pernah saya... Cam kelakar je nak dok eskimo.. hehe.. gara2 baca info Omega di web Dr Norman la ni...
Antara kandungan yang ada di dalam blog itu adalah sejarah Omega-3, Apa itu Omega-3?, dan bukti saintifik kebaikan omega 3 dengan kesihatan jantung, 


 baca dah kisah eskimo tu?? BTW omega Guard Shaklee diekstrak daripada ikan laut sejuk di perairan negara Jepun
PROMO BULAN INI... SELAIN TWIN PACK NI..... KITA OFFER BUY 6 FREE 1...
AMCAM??

***************************
Hubungi saya: 
Noor Aziana Mohd Salleh
Shaklee Independent Distributor 
 Shaklee ID - 908133
 Email: nooraziana.mohdsalleh@gmail.com 
SMS/Whatsapp: 012 3687395
COD: Ijok-Damansara-Shah Alam dan kawasan-kawasan berhampiran



Monday, October 13, 2014

Happy Birthday Daddy

Semoga hari ini dan hari2 kemudiannya Allah SWT sentiasa memberikan Taufik, Rahmat dan Berkat.. perlindungan dan keselamatan, rezeki dan hidayah serta RedhaNya...

Semoga bertambahnya usia ni menjadikan daddy insan yang mulia, semakin disayangi Allah dan menyayangi Allah, semakin berkat usianya, semakin bertambah pahalanya, segala urusan dipermudahkan Allah juga..



PROMO OCT'14

ESP BUY 6 FREE 1


***************************
Hubungi saya: 
Noor Aziana Mohd Salleh
Shaklee Independent Distributor 
 Shaklee ID - 908133
 Email: nooraziana.mohdsalleh@gmail.com 
SMS/Whatsapp: 012 3687395
COD: Ijok-Damansara-Shah Alam dan kawasan-kawasan berhampiran


Friday, October 3, 2014

PENGEDAR SHAKLEE IJOK : OSTEMATRIX SHAKLEE

Semalam beborak dengan Kak Siti kesah "gatal2 pada seluruh badan" yang di tanggung selama ni..

Ingatkan salah makan apa... 
Ingatkan sensitip dengan hama ke apa...
Habis memacam krim di try...injection biasa2 tahan gatal pun sudah..sbb ini bukan kes sehari dua... tapi bertahun dah lamanya...

Sudahnya.. bulan lepas kene bt blood test... Result?? 

Tiada allergy/alahan..
Tiada Kencing Manis 
Tiada Darah Tinggi
bla..
bla..
pendek cerita...
Overall is NORMAL

Kecuali Vitamin D...Kurang Vitamin D.. ku dengar... er... mcm x logik ni...tp xpe lah... soalan pertama time die cerita tu adalah buah pinggang..Buah Pinggang  ok??katanya ok.. lega hati pn adik ni. So, Doc beri injection bernilai RM3000 plus plus... x kisahla apa namanya yg penting mahal gile.. (-___-) mujur la insuran Gleaneagle ade kan? dan kulit die now dah nmpk elok berbanding dulu.. dulu bintik2 merah2..cam kene denggi tu ha..pastu bekas garu2 lagi..nampak errr gittew..nurse plk tuh!! glurp.. Bila ditanya macam ane blh kurang Vit D katanya kurang terdedah dengan matahari... erm.. cam x berapa nak kena.. die kaki jalan gak rasanya.. tapi fakta SINARAN MATAHARI sumber Vitamin D itu tepat.. Selain itu mana lagi nak dpt Vit D ni?? teruskan membaca post ini ya.. :)

walau apa pun aku masih musykil kaitan gatal2 itu dengan kurangnya vitamin D dalam badan.. hrmmm.. .. btw, anyone nak share ilmu apa kaitan gatal2 dengan Vitamin D ni?? komen eh plsss...

********

Apalah aku merepek cerita Vit D ni... xd dalam tajuk pun...hehe... 

OK, OK...berbalik pd tajuk.. Ostematrix Shaklee ni adalah kalsium premium. 

"OsteMatrix membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium yang penting dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh. Ditampilkan dalam bentuk kaplet kecil bersalut yang mudah ditelan." sumber 

saya gelarnya premium bukan sebab harganya mahal..Mahal ke?? Dalam RM60 utk 120 biji penggunaan utk 1 ke 2 bulan...Mahal ke tu?? MURAH je kan... semua mampu milik..

Kalsium PREMIUM pilihan ramai..

Dengan adanya Vit D dan mineral lain ni la penyerapahan kalsium dapat dijalankan secara maksimum. Terkesan seawal 5 hari pengambilan...Disarankan jugak, makan 2-4 biji setiap hari pada waktu mlm sebelum tido..kenapa malam bukan siang?? sebab waktu tido adalah masa kita rehat, tidak menggunakan tulangg belulang kita.. so mereka buat kerja dengan aman sentosa.. So, klu rasa diri kurang Vitamin D, boleh la try zasssss saya k... :)


shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... nak resepi x??





Resepi Kalsium pilihan saya:

Kalsium 1000mg
Magnesium 4000mg
Vitamin D 100IU
Boron
Mangan
Zink
Tembaga

PROMO OCT'14

ESP BUY 6 FREE 1


***************************
Hubungi saya: 
Noor Aziana Mohd Salleh
Shaklee Independent Distributor 
 Shaklee ID - 908133
 Email: nooraziana.mohdsalleh@gmail.com 
SMS/Whatsapp: 012 3687395
COD: Ijok-Damansara-Shah Alam dan kawasan-kawasan berhampiran





Wednesday, October 1, 2014

PENGEDAR SHAKLEE IJOK : KEBAIKAN DAN KEBURUKAN ESP SHAKLEE

    ESP   


Dah biasa dengar ESP,
Asyik org sebut ESP je,
ESP menjadi kesukaan ramaiiiiiiiiiiiiiiiii orang disekeliling kita,
Tapi mengapa aku belum pun tahu apa itu ESP...


ESP adalah Energising Soy Protein. Salah satu produk SHAKLEE yang TERLARIS, sambutan sangat sangat menterujakan.. ESP membekalkan sumber protein kacang soya kepada anda.. Kacang soya terpilih semesti yang NON-GMO (Non Genetically Modified Organism) tau... 

Dalam pemakan seharian kita, kita boleh dapatkan protein seperti dari ikan, ayam dan daging. Tetapi cukup ke protein itu untuk bekalan seharian kita?? Kenapa masih letih, lesu dan kurang bermaya dan akhirnya menggeletar...

Untuk pengetahuan, protein ini sensitif pada suhu yang tinggi.. so, ayam, daging, dan ikan yang kita dah masak tu kene suhu yang tinggi kan...maka protein yang ada tu dah musnah klu ada pun yang tinggal saki baki tu x cukup utk kita gunakan sepanjang hari... Al-maklum, beramai2 kerja lebih 8 jam...kan??

One serving provides 

Kebaikan ESP 

  • Bagi ibu yang mengandung : ESP membantu menguatkan otot bayi dan kuatkan rahim ibu.
  • Bagi ibu menyusu : ESP membantu dalam proses penghasilan susu baru, badan ibu yang cukup tenaga, cukup sihat menjanjikan penghasilan susu baru dengan lebih lancar.
  • Bagi yang bercita-cita untuk kembali kurus : ESP ini mengenyangkan. Jika anda mengambilnya dengan cara betul, anda akan rasa kurang lapar dan anda kurang makan.. betul?
  • Bagi yang hormon kurang stabil : Soya antara makanan yang tinggi Estrogen, maka ESP mampu mmembantu memulihkan hormon wanita.
  • Bagi yang tampil cantik : ESP buat kulit kita lebih cerah, lembap dan gebu..tak perlu pkai makeup atau bedak seinci..sebab, protein makanan sel.. cukup protein sihat la die..
Jika ingin mencuba Promo Set boleh contact saya ataupun click HERE untuk pembelian setong ESP

saya pada tahun 2007.. gelapkan?? berkilatkan?? 

lebih cerah dan muka tidak berkilat..

PROMO OCT'14
Buy 6 Free 1


                        FAST ACTION FAST RESULT



***************************
Hubungi saya: 
Noor Aziana Mohd Salleh
Shaklee Independent Distributor 
 Shaklee ID - 908133
 Email: nooraziana.mohdsalleh@gmail.com 
SMS/Whatsapp: 012 3687395
COD: Ijok-Damansara-Shah Alam dan kawasan-kawasan berhampiran






Tuesday, September 23, 2014

PENGEDAR SHAKLEE : 6 VITAMIN DAN MINERAL PERLU



Assalamualaikum semua...

Vitamin dan mineral adalah perlu untuk tubuh badan kita - bukan setakat perlu tapi ianya penting Untuk apa? Mengapa mereka perlu dan penting untuk tubuh badan kita? Mudah!! Tanpa mereka, kita tidak dapat bernafas, tidak mampu berfikir dengan baik, mencerna makanan dan sebagainya. Tetapi, sedar atau tidak kita sebenarnya sukar untuk mendapatkan dan mencari vitamin dan mineral yang diperlukan ini. Jom sambung baca.. Saya cuba selongkar nutrien yang perlu diambil oleh wanita muda (macam saya!! - muda lagi kan?), makanan apa dan what's OK to buy in bottle..

Vitamin A
Vitamin A ini meningkatkan sistem imun, memperbaiki penglihatan, mengurangkan risiko sakit jantung dan boleh melambatkan penuaan kulit.. (teruja la tu akak2 muda yg baca ni!!). TETAPI, Michael Holick, Ph.D., M.D., author of The Vitamin D Solution, beri amaran pulak. Apa amarannya? Ia boleh menjadi toksik jika di ambil dalam jumlah yang besar, (a.k.a berlebihan la tu) so stick with the right amount k. 



Sumber Vitamin A terbaik adalah yang mempunyai tinggi betakarotein seperti Lobak merah(dimasak), labu (dimasak), ubi keledek(dimasak).

Vitamin B
Mary Ellen Camire, Ph.D., seorang profesor pemakanan di University of Maine di Orono berkata Vitamin B membantu mengekalkan metabolisma, otot dan daya fikiran yang baik. Vitamin B yang yang paling penting kepada wanita adalah B9. B9 adalah asid folik atau "folate". Asid folik sangat sinonim dengan ibu mengandung kerana asid folik menyimpan sel darah merah yang sihat, mengawal tahap kanser dan kecacatan sewaktu kelahiran.

Perlu makanan tambahan? Mungkin tidak (melainkan jika anda mengandung atau merancang untuk hamil atau anda ibu menyusukan), terutamanya jika anda makan bijirin. Hanya satu cawan bijirin sarapan paling diperkaya mempunyai semua B harian yang anda perlukan. Pilihan lain? roti gandum, asparagus, dan kacang. (lagi?)


Vitamin C

Vitamin cantik?? Vitamin C adalah antioksidan yang dipercayai mampu meningkatkan sistem imun dan membantu mencegah penyakit jantung, masalah pranatal dan penyakit mata. Ia juga mampu membantu luka cepat sembuh. Fakta lain tentang Vitamin C adalah ia larut air dan mudah rosak oleh itu, makanan dan minuman yang mengandungi Vitamin C akan kehilangan Vitamin C jika ia di simpan lama. (lagi?)


Vitamin D 
Doktor percaya ia boleh mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 50 peratus, dan ia boleh menawarkan perlindungan dari kedua-dua kanser ovari dan kencing manis. Vitamin D juga perlu untuk penyerapan kalsium tahap maksimum dan memainkan peranan utama dalam fungsi otot. 

Tahu x ikan Salmon ada sedikit mengandungi Vit D ini. Perlu atau tidak makanan tambahan?? jawapan saya kemungkinan besar perlu!! Selain ikan Salmon, susu dan jus oren juga mengandungi sedikit Vitamin D.

favorite!

Kalsium
Umur anda? 20 tahun? 30 tahun? 50 tahun? Tahu x seawal 20's kepadatan tulang wanita mula merosot dan kalsium merupakan satu2nya petahanan yg terbaik. Maka, anda tidak kira usia berapa sekali pun perlu mula mengambilnya dari sekarang. Mineral ini juga membantu membina gigi yang kuat dan menyuburkan sistem saraf anda.

Sumber kalsium adalah susu, yogurt dan keju. Yang terbaik adalah anda mengambil kalsium+Vit D untuk penyerapan maksimum. Anda memerlukan 1000mg kalsium setiap hari. check it out!

Zat besi
Kekurangan zat besi boleh menyebabkan seseorang menghidap 'anemia' (kurang sel darah merah) dan menyebabkan sistem imun yang lemah. Zat besi juga penting untuk wanita yang mengalami 'heavy periods'.

Makanan yang tinggi zat besi adalah daging, bayam, buah kering, makanan laut dan hati.
Dos harian yang dicadangkan adalah 18 mg. (lagi?)

Ada iron dari tumbuhan dan ada juga yang daripada makanan laut. Pilihan di tangan anda

APA JUA VITAMIN DAN MINERAL YANG ANDA AMBIL PERLU MENGIKUT DOS YANG DISYORKAN. 


Jika ditanya pilihan saya semestinya dari jenama yang diyakini lebih 50 tahun ni... Shaklee Creating Healthier Lives... Selamat, Semulajadi dan berkesan ke atas saya dan mereka yang mengambilnya.. x ambik mana nk tahu kesannya... kan??

Vitamin asas a.k.a essential vitamin saya

Nak Jugak ke?? boleh roger saya ye...

PROMO SEP'14
Mealshakes BUY 3 FREE 1                       
Collagen Powder BUY 6 FREE 1

***************************
Hubungi saya: 

Noor Aziana Mohd Salleh

Shaklee Independent Distributor
 
Shaklee ID - 908133
 
Email: nooraziana.mohdsalleh@gmail.com
 
SMS/Whatsapp: 012 3687395
COD: Ijok-Damansara-Shah Alam dan kawasan-kawasan berhampiran





Monday, September 22, 2014

Hadith Langsai Hutang

Suatu hari Rasulullah (saw) masuk ke dalam masjid, terdapat seorang lelaki Ansar yang dipanggil Abu Umamah r.a duduk di dalam masjid, Nabi (saw) bertanya kepadanya: Wahai Abu Umamah saya tidak pernah melihat engkau duduk di dalam masjid bukan waktu solat?

Jawab Abu Umamah r.a: Keluh-kesah dan hutang menimpaku wahai Rasulullah (saw).

Jawab Nabi (saw) : Mahukah kamu aku ajarkan beberapa kalimat, apabila engkau membacanya, Allah akan menghilangkan keluh-kesah dan melangsaikan hutangmu?

Beliau menjawab: sudah tentu wahai Rasulullah (saw).

Jawab Baginda (saw) : pada waktu pagi dan petang bacalah: Ya Allah, aku memohon perlindungan denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, rasa lemah dan kemalasan, Aku memohon perlindungan denganMu daripada sifat penakut dan kebakhilan, dan aku mohon perlindungan denganMu dari bebanan hutang dan dikuasai seseorang.

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada dukacita dan rasa sedih; 
aku berlindung denganMu daripada lemah dan malas; 
aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil; 
dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan penindasan orang."

riwayat Abu Daud


Sunday, September 21, 2014

Weekend 21 september 2014

Selamat behujung minggu semua...
Bersantai2... bergolek2 bersama Naeim... sambil dok intai Abg Alif... hehe... Abg Alif suh peace bt muka garang...hehe.. apa2 aja anak soleh ni kan... while daddy g ride... umi x dapek le ikotkan... anak2 soleh xd sapa yg jaga... klu ada sure umi ikut.. heee...
.
.
.boleh tatap gambar2 di bawah ye...
.
.

Dah breakfast ke semua??? Umi ngn alif brunch je ni... Kiterg slurp2 sup sayur ngn nasi ini. Alif je ngap2 3 mangkuk comel IKEA. hover!!! Uminya?? Biarlah rahsia.. haha.. 
.
.
.tatap gambar kat bawah k.. Bila update guna phone gini le nmpknya..hee..
Kenyang??? Abg alif smbg main..Naeim ketiduran.. umi pun projek la kat umah ni... banyak eh keje ni... jemur baju lipat baju berbakol(mcm biasa...hehe.. korang pun kan???) Iron baju.... semua kerenah baju...



Sebelum tu kene telan vit c vitalea b comp dan nutriferon dulu... supaya x stresss, supaya cantik selalu, supaya sihat2 selalu... insyaAllah supaya antibodi kuat jugak!!!
ESP + Mealshake dilupa JANGAN!!! Bancuh ngan air tapis water pitcher tau...Supaya kekal cergas dan btenaga dan kenyang sepanjang hari..tips kurus!! Keke... 

012-3687395


Friday, September 19, 2014

GIVEAWAY~ Produk Shaklee


Salam Jumaat semua...


Hari ini nak merealisasikan hajat utk bt giveaway bersempena 

'Ulangtahun Perkahwinan Ke-3'


Alhamdulillah... :)


Ok, terma dan syarat yang mudah je...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Terma dan syarat:

1. Anda bukan pengguna dan tidak pernah menggunakan produk SHAKLEE.
2. Ceritakan masalah anda diruang komen dan sertakan gambar jika perlu 
ATAU
Ceritakan masalah anda diruang komen dan sertakan URL blog anda di ruang komen jika anda seorang blogger 




giveaway worth more than RM100... VERY SURE!!



TAMAT

20 SEPTEMBER 2014 12:00PM



Thursday, September 11, 2014

Pipi merah bak delima merekah-ekzema part 2

Assalamualaikum semua...
Pejam celik pejam celik rupanya dah seminggu bawa Naeim g klinik... cerita minggu lepas (di sini)

Progress???
.
.
.
.
.
.
.

Before tu... last week sabtu g weeding ex-Unimate Curtin en husband di UPM... perjumpaan yg x disangka2... ce teka!!! ......kami jumpe pulak ex-schoolmate SS... Ninie nama die (ignore spelling tu ye)... borak2 kosong je.. almaklum ana baru first time ni jumpe... sesi perkenalan..org kata kita perlu ada persamaan baru syok nak borak2.. so mula dengan senyum melebar je banyak...start dari kerja dimana, kerja apa dll smpi 1 point "pipi baby kene ruam susu ke??"  Jeng jeng jeng!!!.. tiap kali org tye mesti hati jd mcm ni(undescribe) "bukan ruam susu tp ekzema"... " dulu anak saya pun ada ekzema"... bila dgr tu terus cam besar je gegendang telinga.. semangat nak tye mcm2..

Apa lagi... korek segala rahsia.. sbb klu tgk muka Jannah(anak Ninie) yg sooo cute tu nmpk elok je kulit.. sihat..dibab lagi pp die... heee...(Dah jumpe point berborak mak2)...Ninie guna VCO utk Jannah... dari sabun hingga ke minyak sapu... tiada product lain.. maknanya bukanla sabun mandi biasa berjenama seperti pureen, johnson & johnson or apa2 pun... dari baby sampai la ni Jannah berusia 9 bulan... VCO ni bukan ikhtiar kedua baginya.. sblm tu dah pelbagai krim die cuba kat Jannah tp x berhasil.. VCO.. opismate en somi pun ada forward link ttg ekzema dan VCO ni... apa yg sama ana ngn Ninie? apa yg sama Naeim dan Jannah? Selain nama2 syurga mereka berdua baby breastfeed..so VCO menjadi option 1.

Hari Ahad pula kami g amik car seat di Seksyen 19 Shah Alam... nak di jadikan cerita lg... nama die Ina.. sekali cakap... tu die.. en somi dah jumpe org kg!!! Ina ni org Kuala... Kuala Tengganu lah!! X berapa jauh pun ha... sek men pon dekat je ngn rumah mertua...(ku sesat di situ dulu time bawa rombongan pengantin pompuan g majlis btandang-x senonoh perangai ni...) ... peramah.. mcm ana jugak( peramah ke ada xtra mulut?) Borak lama la jugak mcm lama kenal plk.. snap2 gambar bagai.. smpi Naeim pun marah2... tenyeh2 muka kat bahu Umi.. so bila Ina tgk nmpk sgt merah... merah bak delima merekah la katakan... :)... so ina pun tunjuk bekas ekzema di badan anaknya yg sedang dikelek... Ya Allah... penuh bekas2 ekzema satu badan... hati umi... betapa gatalnya time ekzema itu meradang... Ya Allah banyaknya... jangan Naeim smpi mcm ni... selain dimuka tangan dan lutut... td nmpk naik di pusat dan dada... Ya Allah cukup apa yg ada sekarang ni je...bila ditanya Ina pun share... die berubat homeopathy di Kepong... tu je yang serasi..sblm ni mcm2 dah bagi tp xd yg sesuai tp bukan la pergi sekali terus baik.. beberapa kali juga katanya... sambil ina cerita sempat jeling daddy... angguk2 nmpknya...Ina seakan merendah diri bila die tye... Ekzema ni sebab x BF baby ke?? Lalu kami berdua geleng kepala... ekzema bukan kerana tidak BF anak.. kan ana fully BF.. so itu hanyalah auta... so homeopathy bakal menjadi option 2.
Hati mak bapa mana yg nk senang bila tgk anak tgaru2... Naeim suka sgt garu lutut die.. calar balar tau!! Pki seluar pjg pun ditarik2.. rasa nk pkikan penutup lutut tu je.. tp takut kepam xd ruang udara pulak.. lagi teruk... daddy kata klu x ok kita try k... umi ok je.. tp please bagi masa few days... 1 or 2 weeks... may b naik makin merah ni sbb healing... ada healing ke? Nanti kita selongkar...

Alhamdulillah... ni progress Naeim pd 9 sept... syukur alhamdulillah.. nampak perubahannya..kak ipar yg jaga pun kata... nampak beza banyak... dengan krim doktor bagi tu dan umi menelan nutriferon, vit c dan minum mealshake yg lazat itu... moga terus sembuh... moga terus clean dr ekzema ye Naeim... x yah la smpi umo setahun.. apatah lg umo 12 tahun.. atau seumur hidup menanggung ekzema... kita cuba yg terbaik.. umi up immune thru nutriferon dan mealshake ni.. salur vit c lebih sikit supaya bekas tu cpt hilang dan krim doktor tu supaya control kuman2 mengganas... say bye ekzema!!
Doakan Naeim ye semua... moga Naeim cepat baik dari ekzema.. free from semua jenis alahan..
Naeim pada 9 Sept 2014


Naeim pada 10 Sept 2014

Bekas di lengan masih ketara... opssssss... bukan yg hijau2 tu... yang tu tanda lahir...besar dan clear... xleh curi Naeim umi.

PROMO SEP'14
Mealshakes BUY 3 FREE 1                       
Collagen Powder BUY 6 FREE 1



***************************
Hubungi saya: 

Noor Aziana Mohd Salleh


Shaklee Independent Distributor

Shaklee ID - 908133

Email: nooraziana.mohdsalleh@gmail.com

SMS/Whatsapp: 012 3687395
COD: Ijok-Damansara-Shah Alam dan kawasan-kawasan berhampiran





Tuesday, September 9, 2014

Berubahlah!!

(KEAHLIAN PERCUMA TERHAD 30 ORG SHJ)

Benefit jadi ahli:

1. Dpt harga promo tiap bulan bg produk promo dan harga ahli bagi setiap produk
2. Dapat untung runcit
3. Dapat car bonus dlm bentuk cash setiap bulan bila dah reach kriteria
4. Dapat bonus kepimpinan bila dah ada anak buah shaklee di bawah kita
5. Dapat melancong oversea dan umrah percuma tajaan shaklee bila dah reach kriteria
6. Dapat motivasi dan marketing plan percuma dari shaklee
7. Dapat join grup eksklusif coaching one by one jika sangat betol2 nak berbisnes shaklee
8. Dapat bantu insan lain menjadi lebih sihat. Dapat added value dalam hidup. Hidup lebih bermakna
9. Dapat membantu kewangan famili sendiri jika betol2 usaha. Boleh capai 6 angka setiap bulan jika bersungguh2 tanpa putus asa
10. Dapat personal bonus dari jualan sendiri.
Makin banyak buat sale dan usaha, makin besar bonus.
11. Bisnes adalah sunnah Nabi Muhammad saw. Dapat pahala sebab amalkan sunnah
12. Dapat menerima award di majlis berprestij di peringkat negara dan international jika sungguh2
buat shaklee



PROMO SEP'14
Mealshakes BUY 3 FREE 1                       
Collagen Powder BUY 6 FREE 1


***************************
Hubungi saya: 

Noor Aziana Mohd Salleh
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 908133
Email: nooraziana.mohdsalleh@gmail.com
SMS/Whatsapp: 012 3687395
COD: Ijok-Damansara-Shah Alam dan kawasan-kawasan berhampiran